Sanayi Borusu

Sanayi Borusu Kalitesinin Önemi

En basit tabiriyle bir ürünün parçası veya hammaddesi olarak kullanılan ve katma değer yaratan borulara sanayi boruları adı verilir. Sanayi boruları imalat sektörünün neredeyse her alanında kullanılır. Birçoğumuz kullandığımız birçok üründe veya eşyada sanayi borusu olduğunu fark etmeyiz bile. Yatağımızın altındaki bazanın iskeleti, oturduğumuz masa, sandalye ve taburelerin ayakları, bindiğimiz bisiklet, arabamızın lastiği patladığında lastiği sökmek için kullandığımız bijon anahtarı, mağazalarda kıyafetlerin asıldığı askılar, market arabaları, banyomuzdaki havlupan gibi saymakla bitiremeyeceğimiz yerlerde bu borular hayatımızda yer alır.

İyi bir sanayi borusu iyi bir hammadde demektir. İşlenebilirliği kolaydır. Firesiz üretime olanak verir. Nihai ürünün gerek sağlamlık gerekse estetiğine, diğer bir deyişle kalitesine doğrudan etki eder.

Sanayi borusu fiyatı elbette ki satın alırken önemli bir kriterdir, ancak borunun gerçek maliyetinin ne olacağı ancak kullanımından sonra ortaya çıkacaktır. Büküme uygun sacdan üretilmemiş, yüzeyi pürüzlü, et kalınlığı olması gerekenden ince bir borunun satış fiyatı kaliteli bir borudan ucuz olacaktır. Ancak boru üzerinde işlem yapmaya başlayınca başta ödenen fiyat farkı; zaman, işçilik ve fire olarak fazlasıyla geri dönecek ve ucuz diye alınan borunun astarı yüzünden pahalıya gelecektir.

Borusan Mannesmann Sanayi Boruları ve Kalite Farkı

Borusan Mannesmann Sanayi Boruları ve Profilleri EN 10305-2, EN 10305-3 ve EN 10305-5 standartlarında üretilmektedir.

Başta Ereğli Demir Çelik (EDÇ) sacları olmak üzere en kaliteli (prime) hammadde kullanılarak sanayi borusu üretimi yapılmaktadır.

Boru ölçüsel toleranslarının; yani boru dış çap ve et kalınlığından oluşan boru ebadının minimum sapma ile dar toleranslarda olmasına özen gösterilir.

Boru yüzeyinde çizik, ezik, makara izi oluşmasına izin verilmez.

Boru yüzey pürüzlülüğüne çok dikkat edilir. Borusan üretimi en standart sanayi borusunun bile yüzey pürüzlülüğü bir miktar polisaj işlemi sonrası krom kaplamada tatminkar bir yüzey kalitesini yakalar.

Havlupan ve mobilya segmenti üreticileri gibi daha hassas yüzey kalitesi beklentisi olan müşterilere özel polisaja uygun ve kromaja uygun üretim seçenekleri bulunmaktadır.

Üretim sırasında boru üzerinde gerekli tahribatlı testler en zorlayıcı koşullarda ve defalarca uygulanır. Boruların; kaynak dikişi saat 12 ve 3 yönünde yassıltma (ezme) testi, genişletme testi (konik veya silindirik), büzme testi, bükme testi gibi testlerden başarıyla geçmesi gereklidir. Çekme testi standart olarak tüm ürün gruplarında yapılmaktadır.

Bu testlere ilave olarak müşteri prosesinde gerekli görülen başka testler de varsa, borular üzerinde simule edilerek birebir uygulanır.

Ayrıca sertlik testi, ultrasonik test, girdap akımı (EC- Eddy Current), kimyasal analizler gibi tahribatsız testler de sanayi borularına yapılabilen testlerdir.

Tüm bu muayenelerden sonra her ürüne EN 10204 standardında 2.2 ve 3.1 uygunlukta MTC / Malzeme Test Sertifikası verilir. Bu sertifika, ulusal ve uluslararası geçerliliği olan Borusan Mannesmann Boru güvencesidir.

Borusan Mannesmann Sanayi Borusu fiyat listesi için tıklayınız.

Borusan Mannesmann Sanayi Borusu ürün broşürü için tıklayınız.